Home / קולינאריה / לכבוד שבת: צלי עם ירקות שורש ותבלינים של השף גיא פרץ

לכבוד שבת: צלי עם ירקות שורש ותבלינים של השף גיא פרץ


250





הדרך הקלה להכנת צלי היא בישול הבשר עם ירקות שורש ותבלינים. פורסים את הנתח, מסדרים על תבנית חסינת אש ומשלימים באפייה בתנור עם הרוטב שאוהבים.

צלי גיא פרץ
המרכיבים:
נתח צלי כתף
1כף שמן
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 גזר חתוך גס
1 כרישה חתוכה גס
4 שיני שום עם קליפה
4 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
4 גבעולי סלרי חתוכים גס

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר כבד ו"סוגרים" בו היטב את הנתח מכל הצדדים, עד השחמה. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים כשעה, עד שהבשר כמעט רך. מוציאים את הנתח מהסיר ומצננים. מסננים את הנוזלים ושומרים. פורסים בעובי 1 ס"מ ומסדרים על תבנית חסינת אש.



250

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

מתכון לריזוטו פטריות ויין אדום « מסימיליאנו, שף פרטי, סדנאות בישול וטיולים קולינאריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.