Breaking News
Home / חדשות / מתכון לחנוכה: ספינג' מרוקאי של השף גיא פרץ

מתכון לחנוכה: ספינג' מרוקאי של השף גיא פרץ

חנוכה כבר כאן והערב (מוצ"ש) נדליק את הנר הראשון של חנוכה. השף גיא פרץ, מגיש את המתכון המיוחד שלו לספינג' המרוקאי המסורתי.

החומרים ל-25 יחידות:
500 גרם קמח לבן מנופה
50 גרם שמרים טריים מפוררים
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה סוכר
כ-2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
להגשה: סוכר, דבש, ריבה.
10576926_707922752590839_3063240263050111991_n
אופן ההכנה:
1. מערבלים את חומרי הבצק עם 1 וחצי כוסות מים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את יתרת המים בהדרגה לתוך התערובת ומערבלים יחד כ-5 דק במהירות בינונית, עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ-10 דק בתוך קערת המיקסר.
2. מעבדים שוב את הבצק במיקסר כדקה, משהים עוד 10 דק וחוזרים על פעולה זו 3 פעמים.
3. יוצרים סופגניות בגודל כדורי פינג פונג ומתפיחים כ-10 דק.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק.
5. לוקחים כל כדור בצק בידיים משומנות, יוצרים חור במרכז (כמו בייגלה) ומשליכים לשמן החם, מטגנים כ-2 דק', הופכים ומטגנים עוד כ-2 דק עד לקבלת צבע זהוב.
6. טובלים בסוכר ומגישים לצד ריבות ביתיות ודבש.

אפשרות גיוון נוספת: מכינים סירופ סוכר מתובל במקלות קינמון, ציפורן וכוכבי אניס וטובלים בו את הסופגניות מיד לאחר היציאה מהטיגון.

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

4650 ילדי רחובות השתתפו בקייטנות רשת חוויות בחנוכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.