Home / קולינאריה / מתכון לשבועות: עוגת גבינה צרפתית של אומן הפטיסרי פרנק שופן

מתכון לשבועות: עוגת גבינה צרפתית של אומן הפטיסרי פרנק שופן

אומן הפטיסרי, פרנק שופן, עשה עליה לפני שנתיים וחצי ובמסגרת ההכנות לחג השבועות הוא חושף את המתכון הסודי שלו לעוגת גבינה צרפתית מעולה.

 

המצרכים לבסיס העוגה:

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה

2 כוסות קמח

1 ביצה

1 טיפה תמצית וניל

1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

 

אופן הכנת הבסיס: מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק. מיישרים את הבצק בתבנית אפיה בקוטר 24 ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.

המצרכים לעוגה: 2/3 כוס סוכר, 1/3 כוס קורנפלור, 200 גרם גבינה לבנה 9%, 300 גרם שמנת חמוצה, 200 גרם גבינת שמנת 30%, 2 ביצים, חצי מקל וניל.

אופן הכנת תערובת הגבינות: מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי. מוספים באיטיות קורנפלור ולאחר מכן מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה, מוסיפים את תוכן מקל הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת מעל הבצק הפריך שצונן, אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, מנמיכים ל 170 מעלות ואופים 25 דקות נוספות.

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

מתכון לעוגת "זבת חלב ודבש" « שף קונדיטור מיקי שמו

שפים מובילים ואנשי אוכל חברו לארגון 'לקט ישראל' – העוסק בהצלת מזון בריא ומזין, אותו …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.