Home / חדשות / מתכון היום: דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

מתכון היום: דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון


250





דגי הדניס הם בין הזנים הנפוצים לאכילה בארצנו ומגיעים מן הים התיכון. רשת טיב טעם מעניקה מתכון דניס צלוי ממולא לימונית ולימון בריא ופשוט להכנה.

(צילום: אפיק גבאי)

המצרכים ל-4 סועדים:

4 דגי דניס שלמים וטריים
שורש ג'ינג'ר מקולף, באורך 5 ס"מ
3 שיני שום
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1 צרור לואיזה / לימונית
2 ליים / לימון פרוס דק
2 ק"ג מללח גס
6 חלבוני ביצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה/לימונית עד לקבלת תערובת גסה. ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים/לימון.

מערבבים את המלח הגס עם החלבונים. מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.

המלצה: להגיש לצד סלט ירוק.



250

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

אלימות במשפחה: כתב אישום נגד בן 20 שתקף את הוריו וזרק חמישה גורי כלבים מהחלון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.