Home / קולינאריה / הכי מנחם: חרירה של השף גיא פרץ, המרק הלאומי של העדה המרוקאית

הכי מנחם: חרירה של השף גיא פרץ, המרק הלאומי של העדה המרוקאית

250

 

המרק המנחם ממאכלי הדגל של המטבח הצפון אפריקאי הוא בעצם נזיד מלא בכל טוב המהווה מנה עיקרית וחימום לגוף ולנפש. החרירה הוא בעצם המרק הלאומי של המרוקאים והוא כולל עדשים, חומוס, בשר, אטריות ומוגש עם לימון ותמר. מסמיכים אותו עם קמח כך שהוא מאוד סמיך וכבד. הוא מתבשל בערך שעתיים וחצי וממש נחשב לארוחה שלמה. את גרגירי החומוס אני ממליץ להשרות במים לילה לפני ההכנה.

המצרכים:
100 גרם עדשים חומות.
100 גרם גרגרי חומוס, מושרים לילה במים.
600 גרם עצמות מח.
300 גרם בשר שפונדרה, חתוך לקוביות קטנות.
שמן לטיגון.
כף שום טרי כתוש.
צרור עלי כוסברה קצוצים.
כף כמון.
קורט מלח.
קורט פלפל צ'ילי גרוס.
חצי כפית כורכום.
כפית פפריקה מתוקה.
חצי כוס אטריות דקות למרק.
1 כף קמח מדוללת בחצי כוס מים.

– פרסומת

אופן ההכנה: מבשלים את העדשים ב-2 כוסות מים כחצי שעה. מבשלים את גרגרי החומוס ב3- כוסות מים כשעה עד לריכוך. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את עצמות המח עד להשחמה, מוסיפים את קוביות הבשר, מטגנים כ-4 דקות ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את החומוס והעדשים יחד עם מי הבישול שלהם ומבשלים על להבה בינונית כשעה לקבלת מרקם סמיך ואחיד. מוסיפים את האטריות, מבשלים יחד כ-5 דק נוספות ומסמיכים עם הקמח המדולל. מגישים עם חצי לימון לסחיטה ולחם פרנה קלוי.

250

250

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

מתכון לשבועות: עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

המתכון באדיבות "מאסטר שף"  ** החומרים לעוגה בקוטר 24 ס״מ: לקלתית 200 גרם עוגיות שוקולד …