Home / בית / מתכון לצלי בבצלים ושום

מתכון לצלי בבצלים ושום

250

קיבלתי המון פניות למתכון צלי בבצלים ושום המורכב בשלב הראשון ממתכון לצלי בסיסי ובשלב השני ההשלמה עם הרוטב. הדרך הכי קלה לצלי היא הכנה מוקדמת שבה הבשר מבושל בירקות שורש ותבלינים, פורסים את הנתח מסדרים על תבנית אפייה ומשלימים בתנור עם הרוטב שאוהבים. עינוג של ממש שמתאים לכל סוג אירוח.

צלי בסיסי

החומרים:
נתח צלי כתף.
1 בצל גדול חתוך לרבעים.
1 גזר חתוך גס.
1 כרישה חתוכה גס.
4 שיני שום עם קליפה.
4 עלי דפנה.
כפית גרגרי פלפל אנגלי.
4 גבעולי סלרי חתוכים גס.
כף שמן.

הכנה ראשונית לצלי:
בסיר ברזל כבד, מחממים את השמן, מניחים את הנתח ו"סוגרים" היטב מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומטגנים יחד כ-5 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים כשעה עד לריכוך כמעט מלא של הבשר. מוציאים, מקררים, מסננים את הנוזל ומניחים בצד. פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה.

צלי בשום ובצלים
החומרים:
20 בצלי שאלוט קלופים.
20 שיני שום קלופות.
כוס יין לבן.
4 ענפי טימין.
4 ענפי מרווה.
4 כפות שמן זית.
2 כוסות נוזל מבישול הצלי.
מלח ופלפל שחור טחון טרי.

אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן הזית, מטגנים את השאלוט עד להזהבה, מוסיפים את השום עוד כ-3 דקות, מתבלים ומוסיפים את היין ועשבי התיבול, מצמצמים יחד כ-3 דקות ומוסיפים את נוזל הצלי. מבשלים יחד כ-10 דקות לקבלת מרקם אחיד.

250

250

250

250

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

לפנות בוקר: תאונה קשה במעורבות משאית ורכב הסעות בצומת רחובות מערב

סמוך לשעה 4:40 לפנות בוקר התקבלה במוקד 1221 של איחוד הצלה קריאה על תאונת דרכים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.