Breaking News
Home / קולינאריה / מתכון לעוגת "זבת חלב ודבש" « שף קונדיטור מיקי שמו

מתכון לעוגת "זבת חלב ודבש" « שף קונדיטור מיקי שמו

שפים מובילים ואנשי אוכל חברו לארגון 'לקט ישראל' – העוסק בהצלת מזון בריא ומזין, אותו הוא מעביר באמצעות מאות עמותות ל-175,000 נתמכים בכל רחבי הארץ. הארגון עוסק בהצלת תוצרת חקלאית טרייה – פירות וירקות כמו גם ארוחות מבושלות ממטבחים מוסדיים, בסיסי צה”ל, בתי מלון ועוד. כולם התגייסו להוצאת ספר מתכונים לקראת חגי תשרי. ומי נהנה מכל זה? אתם! מתכון לעוגת "זבת חלב ודבש" « שף קונדיטור מיקי שמו

קרם וניל מוקצף:

120 מ”ל (½ כוס) חלב

2 חלמונים

¼ מקל וניל מגורר

50 גרם (¼ כוס) סוכר

10 גרם (½ כף) קורנפלור

1 כף חמאה רכה

180 מ”ל (¾ כוס) שמנת מתוקה

קישוט:

½ כוס שקדים פרוסים

170 גרם (½ כוס) דבש

120 גרם (½ כוס) שמן קנולה

2 ביצים במידה L

120 מ”ל (½ כוס) חלב

1 כפית קפה נמס

100 מ”ל (½ כוס) סיידר תפוחים

245 גרם (1¾ כוסות) קמח מנופה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

קורט הל טחון (לא חובה)

90 גרם (¾ כוס) סוכר דמררה

קורט מלח

מרכיבים: 2 תבניות מלבניות במידות 7X25 ס”מ

אופן ההכנה

מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מחממים את החלב וממיסים את הקפה נמס בתוכו. מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים היטב עם וו גיטרה את הדבש, סוכר דמררה, שמן, ביצים וסיידר תפוחים. מנפים יחדיו את כל החומרים היבשים, מוסיפים במהירות איטית לקערה ומערבבים עד קבלת

תערובת אחידה. מוזגים ל 2- תבניות משומנות מעט עם נייר אפייה ומפזרים מעל שקדים פרוסים. אופים כ-45-50 דקות עד שהעוגה מוכנה/הקיסם שיוצא במרכזה עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב על גבי רשת.

 

מכינים את הקרם: יוצקים חלב לסיר בינוני, מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם חצי מקל הווניל ומביאים לרתיחה. טורפים חלמונים עם סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות, יוצקים את כל התערובות לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד בעבוע קל. מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים כ-5 דקות עם וו הגיטרה עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת חום גוף. מוסיפים את החמאה

הרכה וממשיכים לערבב עד שנבלעת ומתקבלת תערובת חלקה, מניילנים ומעבירים לקירור למשך כ-3-4 שעות. מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה רכה ומקפלים לקרם שהתקרר. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה בקוטר 1 ס”מ, ומקררים עד למועד ההרכבה.

מרכיבים ומגישים: חוצים כל עוגה ל-2 חלקים שווים (כמו לסנדוויץ’), מזלפים עיגולים עיגולים בכל אחת מן העוגות ומכסים/סוגרים בחלק העליון האפוי עם השקדים. מעבירים למגש ומגישים.

« צילום: דן לב

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

צפו במהדורה הדיגיטלית: כל רחובות גדרה (גיליון 52, 16.11.18)

תגובות תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.