Breaking News
Home / בית / מרק תימני או חרירה? איטלקי או חרצ'ו? 4 מתכונים שיעזרו לכם להעביר את הימים הסופר קרים האלה

מרק תימני או חרירה? איטלקי או חרצ'ו? 4 מתכונים שיעזרו לכם להעביר את הימים הסופר קרים האלה

הימים הקרים נותנים אותותיהם וגם הרצון העז למרק ביתי אמיתי, מרק של סבתא. להלן ארבעה מרקים המייצגים ארבע מדינות  – המרקים האלה, יעזרו לכם להעביר את הימים הסופר קרים של החורף.

מרק תימני עם בקר באדיבות 'יאמן סטריט' 

המצרכים:

3 ליטר מים
1 קילו בשר מספר 5, חתוך לקוביות גדולות
1כרישה חתוכה ל-4
1בצל
1עגבנייה
גזרים חתוכים ל-4
1 צרור כוסברה
5 שיני שום
1כף פפריקה
1 כפות חוויאג'
6 תפוחי אדמה חצויים ל 2
1כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כף מלח
חצי כף כורכום

אופן ההכנה: מרתיחים את הבשר במים ומנפים את הקצף שנוצר. לאחר שהמים הפסיקו ל"ייצר" קצף מוסיפים את הגזר והכרישה. טוחנים את השום, הכוסברה והעגבנייה ביחד ומוסיפים לסיר. מוסיפים את כל התבלינים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר מתחיל להתרכך. מוסיפים את תפוח האדמה ומבשלים חצי שעה נוספת. אופן ההגשה: שמים סלוף בין 2 קערות עמידות חום ומכניסים לתנור עד שנהיה קריספי ולאחר מכן יוצקים לתוכו את המרק.

מרק מינסטרונה איטלקי – באדיבות חברת 'מבושלת'

המצרכים:
1/3 כוס שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 תפו"א בינוני קלופים חתוכים לקוביות
1 כוס כרוב חתוך גס לרצועות
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
3/4 כוס שעועית לבנה מבושלת מראש
חצי כוס פסטה זעירה
כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
1.5 ליטר – 6 כוסות מים

אופן ההכנה: לטגן בשמן את הבצל בסיר עמוק, כ-2 דקות. להוסיף את שאר הירקות, התבלינים, המים ורסק העגבניות, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לרתיחה עדינה. לבשל כ-40 דקות והוסיף תבלון לפי הטעם. את השעועית להוסיף למרק בעשרים הדקות האחרונות. את הפסטה יש להוסיף לבישול ב-10 דקות האחרונות. ניתן לפזר קמצוץ שמיר קצוץ או גבינת פרמז'ן מלמעלה בתום הבישול.

מרק בורש – גיאורגי/רוסי אהוב במיוחד, באדיבות שף סימו בן חובל, מסעדת פטרה
המצרכים ל-8 מנות:
3 כפות שמן.
2 בצלים קטנים, חתוכים לרבעים.
1 ק"ג בשר בקר (כתף, שייטל), חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
3 עצמות מח, שטופות ונקיות.
2 עלי דפנה.
4 סלקים, חתוכים למקלות עבים.
4 גזרים, חתוכים למקלות עבים.
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
1/4 כרוב לבן, פרוס דק למקלות.
2כפות רסק עגבניות.
מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים בסיר גדול עם השמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר, עצמות המח, עלי דפנה ו-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. מסירים מידי פעם את הקצף מעל פני המרק. מוסיפים לסיר את סלקים וגזרים החתוכים, ומבשלים מכוסה עוד כ-30 דקות על להבה בינונית עד שהסלקים רכים. מוסיפים את תפוחי האדמה, הכרוב ורסק העגבניות ומבשלים כ-20 דקות על סף רתיחה בכיסוי חלקי. מתבלים במלח ופלפל שחור – ומגישים בקעריות אישיות.

מרק חרירה, באדיבות שף גיא פרץ

המצרכים:

100 גר עדשים חומות
100 גרם גרגרי חומוס מושרים לילה במים
600 גרם עצמות מח
300 גרם בשר שפונדרה חתוך לקוביות קטנות
שמן לטיגון
כף שום טרי כתוש
צרור עלי כוסברה קצוצים
כף כמון
קורט מלח
קורט פלפל צ'ילי גרוס
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס אטריות דקות למרק
1 כף קמח מדוללת בחצי כוס מים

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים ב-2 כוסות מים כחצי שעה. מבשלים את גרגרי החומוס ב-3 כוסות מים כשעה, עד לריכוך. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את עצמות המח עד להשחמה. מוסיפים את קוביות הבשר, מטגנים כ-4 דק' ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את החומוס והעדשים יחד עם מי הבישול שלהם, מבשלים על להבה בינונית כשעה לקבלת מרקם סמיך ואחיד. מוסיפים את האטריות. מבשלים יחד כ-5 דק' נוספות ומסמיכים עם הקמח המדולל. אופן ההגשה: עם חצי לימון לסחיטה ולחם פרנה קלוי.

https://www.havayot.org.il/

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

פרשת בשלח – לקלוע בכל הניסיונות | הרב ישראל חממי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.