Breaking News
Home / חדשות / מתכון לחנוכה: ספינג' מרוקאי של השף גיא פרץ

מתכון לחנוכה: ספינג' מרוקאי של השף גיא פרץ

חנוכה כבר כאן והערב (מוצ"ש) נדליק את הנר הראשון של חנוכה. השף גיא פרץ, מגיש את המתכון המיוחד שלו לספינג' המרוקאי המסורתי.

החומרים ל-25 יחידות:
500 גרם קמח לבן מנופה
50 גרם שמרים טריים מפוררים
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה סוכר
כ-2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
להגשה: סוכר, דבש, ריבה.
10576926_707922752590839_3063240263050111991_n
אופן ההכנה:
1. מערבלים את חומרי הבצק עם 1 וחצי כוסות מים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את יתרת המים בהדרגה לתוך התערובת ומערבלים יחד כ-5 דק במהירות בינונית, עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ-10 דק בתוך קערת המיקסר.
2. מעבדים שוב את הבצק במיקסר כדקה, משהים עוד 10 דק וחוזרים על פעולה זו 3 פעמים.
3. יוצרים סופגניות בגודל כדורי פינג פונג ומתפיחים כ-10 דק.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק.
5. לוקחים כל כדור בצק בידיים משומנות, יוצרים חור במרכז (כמו בייגלה) ומשליכים לשמן החם, מטגנים כ-2 דק', הופכים ומטגנים עוד כ-2 דק עד לקבלת צבע זהוב.
6. טובלים בסוכר ומגישים לצד ריבות ביתיות ודבש.

אפשרות גיוון נוספת: מכינים סירופ סוכר מתובל במקלות קינמון, ציפורן וכוכבי אניס וטובלים בו את הסופגניות מיד לאחר היציאה מהטיגון.

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

פרסום ראשון: מרמורק שוקלת לתבוע את איציק עובדיה, שעזב את המועדון בשל ניגוד עניינים

בעקבות פניה של העיתון "כל רחובות גדרה" לעיריית רחובות, התקבלה חוות דעת של היועצת המשפטית …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.