Breaking News
Home / בית / הכי טעימה שיש: מתכון למופלטה אותנטית של השף גיא פרץ

הכי טעימה שיש: מתכון למופלטה אותנטית של השף גיא פרץ

כולם חוגגים מימונה וגם לכם ממש מתחשק לאכול מופלטה אבל… אין לכם היכן או שממש לא בא לכם לצאת מהבית? השף גיא פרץ עם מתכון מיוחד למופלטה מרוקאית אותנטית מושלמת והכי טעימה שיש.

המופלטה של שף גיא פרץ

המרכיבים (ל-40 יח'):
1 ק"ג קמח לבן מנופה.
30 גרם שמרים טריים מפוררים או שמרית.
1 כף סוכר.
1 כף מלח.
כ-2.5 כוסות מים פושרים.
2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק.

להגשה: חמאה, דבש.

אופן ההכנה:
1. מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומשהים כ-15 דקות בטמפ' החדר.
2. יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים 15 דקות. מכניסים לקערה עם שמן, מוציאים כדור אחר כדור ומשטחים על משטח שיש משומן בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר כ-25 ס"מ.
3. מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות ב-2 מחזורי טיגון של 20, בלי להוציאן מהמחבת, באופן הבא: את המופלטה הראשונה מטגנים כ-10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה, הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה.
הופכים את שתי המופלטות יחד וחוזר חלילה עד לערמה של 20. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן אל השאר באותו אופן.
4. מגישים בליווי חמאה ודבש.

המופלטה המושלמת של שף גיא פרץ.

 

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

מי רקם את "התחקיר המיוחד" כנגד ראש העיר רחובות וסיעת הליכוד?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.