Home / קולינאריה / מתכון לשבועות: בלינצ'ס במילוי גבינות של שף סימו בן חובל ממסעדת "פטרה"

מתכון לשבועות: בלינצ'ס במילוי גבינות של שף סימו בן חובל ממסעדת "פטרה"


250





אחת המנות הפופולאריות של העדה הגיאורגית היא הבליני – בלינצ'ס המורכב מעלים דקים מטוגנים במבחר מילויים. המתכון אותו חושף כאן השף של מסעדת "פטרה" הגיאורגית, סימו בן חובל, הוא לבליני במילוי גבינת חמד

המצרכים:

6 ביצים

2 כוסות קמח לבן (מנופה)

4 כוסות מים

קורט מלח

גבינת חמד

חמאה רכה

 

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים עם המלח, להנמיך מהירות ולהוסיף את הקמח והמים בהדרגה, עד לקבלת  בלילה חלקה. לחמם מחבת ולשמן בעזרת נייר סופג (אפשר גם עם צמר גפן). לצקת למחבת בלילה שתכסה את כל תחתית המחבת בשכבה דקה וללא חורים. לטגן כדקה ולהניח על מגבת לחה את החביתיות זו לצד זו (על הצד הלא מטוגן). להכנת המילוי יש לערבב את גבינת החמד עם החמאה (עפ"י טעם), למלא את החביתיות כך שהצד המטוגן כלפי למעלה, לגלגל פעם אחת ולקפל מהצדדים (כדי שהמילוי לא ייצא החוצה). לחמם שמן במחבת ולטגן את החביתיות הממולאות מכל הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.



250

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

מתכון לריזוטו פטריות ויין אדום « מסימיליאנו, שף פרטי, סדנאות בישול וטיולים קולינאריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.