Home / חדשות / מתכון היום: דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

מתכון היום: דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

דגי הדניס הם בין הזנים הנפוצים לאכילה בארצנו ומגיעים מן הים התיכון. רשת טיב טעם מעניקה מתכון דניס צלוי ממולא לימונית ולימון בריא ופשוט להכנה.

(צילום: אפיק גבאי)

המצרכים ל-4 סועדים:

4 דגי דניס שלמים וטריים
שורש ג'ינג'ר מקולף, באורך 5 ס"מ
3 שיני שום
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1 צרור לואיזה / לימונית
2 ליים / לימון פרוס דק
2 ק"ג מללח גס
6 חלבוני ביצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה/לימונית עד לקבלת תערובת גסה. ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים/לימון.

מערבבים את המלח הגס עם החלבונים. מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.

המלצה: להגיש לצד סלט ירוק.

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

הבוקר עצרה משטרת ישראל לחקירה מספר חשודים תושבי העיר במעורבות בהשלכת רימון הלם לעבר מבנה השיטור העירוני

חודש לאחר השלכת רימון ההלם לעבר מבנה השיטור העירוני ברחובות, מודיעה הבוקר משטרת ישראל כי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.