Home / בית / לכבוד שבת: צלי עם ארטישוק

לכבוד שבת: צלי עם ארטישוק


250


ארטישוק מתקבל תמיד באהבה  – וכשהוא מגיע עם צלי נפלא הוא מושלם לאירוח. בשלב הראשון יש להכין צלי בסיסי והדרך הכי קלה היא הכנה מוקדמת שבה הבשר מבושל בירקות שורש ותבלינים, פורסים את הנתח מסדרים על תבנית אפייה ומשלימים בתנור עם הרוטב שאוהבים. תענוג של ממש שמתאים לכל סוג אירוח

החומרים לצלי בסיסי

נתח צלי כתף

1 בצל גדול חתוך לרבעים

1 גזר חתוך גס

1 כרישה חתוכה גס

4 שיני שום עם קליפה

4 עלי דפנה

כפית גרגרי פלפל אנגלי

4 גבעולי סלרי חתוכים גס

כף שמן

 

אופן ההכנה לצלי בסיסי:

בסיר ברזל כבד, מחממים את השמן, מניחים את הנתח ו"סוגרים" היטב מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומטגנים יחד כ-5 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים כשעה עד לריכוך כמעט מלא של הבשר. מוציאים, מקררים, מסננים את הנוזל ומניחים בצד. פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה.

 

החומרים להכנת צלי עם הארטישוק

400 גר' תחתיות ארטישוק קפואות

1 בצל סגול גדול, חתוך גס

1 כף שמן

6 שיני שום פרוסות

4 גבעולי סלרי, קצוצים

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל מתוק גרוס

1 כפית אבקת מרק בטעם עוף

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

4 כפות כוסברה קצוצה

2 כוסות נוזל מבישול הצלי

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל עד שהזהיב. מוסיפים את השום, הסלרי והתבלינים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הנוזל מבישול הצלי ואת הארטישוק ומבשלים כ-8 דקות ויוצקים על פרוסות הצלי – ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. טיפ: לטגן בצל במעט שמן, מכסים את הסיר לאחר שהבצל קיבל צבע זהוב. הכיסוי מבטיח התרככות אחידה ושמירה על הטעם.

 

250


250

250

תגובות

תגובות

About מערכת האתר

Check Also

להיות עשיר לא מתבטא בכמה יש לך אלא כמה שאתה נותן

בדיוק לפני שנה, שלושים מעלות חום, עיר הבהד"ים. סיימתי להרצות בפני צוערים שהפכו זמן קצר …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.